Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 19. 6. 2018

20. 6. 2018 | Agris

Ministři zemědělství chtějí z rozpočtu EU stejné peníze i po 2020

Pro zachování stávající výše rozpočtu na společnou zemědělskou politiku Evropské unie i po roce 2020 se dnes na jednání v Lucembursku vyslovila řada ministrů zemědělství členských zemí EU.

MZe chce vyřadit z dotovaného mléčného programu střední školy

Střední školy by měly být vyškrtnuty z dotovaného programu Mléko do škol. Návrh nařízení ministerstva zemědělství, které to umožní, projedná v úterý vláda. Státní rozpočet by tak měl ušetřit 440 milionů korun.

Jarní sucho způsobilo v Německu škody až za miliardu eur

Až škody ve výši miliardy eur (25,8 miliardy korun) mohou podle německých zemědělců způsobit několikatýdenní sucha, která panovala zejména na severovýchodě spolkové republiky.

Sušárny na ovoce od českých výzkumníků zamíří do Zambie

Výzkumníci z České zemědělské univerzity (ČZU) vyvíjejí několik let solární sušárny na zemědělské potraviny v rozvojových zemích. Postupně je vylepšují tak, aby byly co nejlevnější a vyhovovaly místním podmínkám. Nyní s nimi míří do Zambie, kde budou sloužit zejména pro ovoce.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 20. 6. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 21:00