Agris.cz - agrární portál

Nový majitel firmy Family Market chce zkrátit dodací termíny

25. 6. 2018 | ČTK

Firma Family Market, v ČR dříve známá jako Family Frost, chce zkrátit dodací termíny pro zboží objednané zákazníky. Společnost se 100 obchodníky, která prodává mražené potraviny, chce také rozjet nový styl prodeje a v Českých Budějovicích zřídit nové depo. ČTK to řekl nový majitel a jednatel firmy Jan Bürger, který firmu letos v lednu koupil. Prodejní cenu neuvedl.

Společnost nabízí zboží výrobců z ČR a EU. Centrální sklad má v Březhradu, místní části Hradce Králové, kam dováží veškeré zboží od dodavatelů, které distribuuje přes deset regionálních dep. Jihočeské by mělo vzniknout v Českých Budějovicích.

Firma po změně majitele řeší, jak uspořit náklady, jak zefektivnit trasy aut a hledá nové dodavatele. Bürger, který je také spolumajitel českobudějovické společnosti Ege, zaměstnance nepropouštěl a ani to neplánuje. Do budoucna by neměl počet pracovníků přesáhnout 200 lidí.

Tržby měla loni firma 221,4 milionu Kč, meziročně o necelá čtyři procenta vyšší. Zisk po zdanění klesl o čtvrtinu na 6,1 milionu korun. Vyplývá to z výroční zprávy. Letos by podle Bürgera tržby klesnout neměly, sníží se ale náklady a cílem je vyšší zisk EBITDA.

"Family Market pro mě byla výzva zkusit něco na retailovém trhu a oslovit zákazníky s novou nabídkou dodávek čerstvého jídla ve formě mraženého zboží přímo až do domu. Zajímal mě přímý prodej, jedině nepřerušená cesta zmraženého produktu od výrobce až ke konečnému zákazníkovi může zaručit čerstvost a kvalitu. Jsem požitkář, mám rád kvalitní věci a tato firma bude dovážet dobré věci, které budou cenově přijatelné," řekl Bürger.

Family Market nabízí mražené maso, ryby, zeleninu, sladkosti a zmrzlinu. Za jeden z důležitých druhů zboží označil nový majitel hotová jídla, jejichž kvalitu chce rozvíjet. Bürger hodlá navázat i na tradici značky Family Frost, jak se firma jmenovala do roku 2012. Ohlašovací tón aut, jež rozvážela zmrzliny a další zboží, zná podle něj 90 procent Čechů. "Je to důležitý znak a chceme s ním i v budoucnu pracovat," řekl Bürger.

Společnost Family Market dlouho vlastnil německý Eismann Holding. Family Frost vznikla v Česku v roce 1992. V letech 2010 až 2015 vykazovala ztrátu, od roku 2016 je opět zisková, jak vyplývá z dat ve Sbírce listin.


Zdroj: ČTK, 25. 6. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 01:43