Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 24. 6. 2018

24. 6. 2018 | Agris

Ve dvou třetinách mořských plodů a soli byly mikroplasty, odhalil test

Mořské plody a sůl jsou plné mikroplastů. Analýza časopisu dTest je objevila ve dvou třetinách ze 103 zkoumaných vzorků z různých koutů Evropy. Nejvíce mikroplastů test odhalil v soli. Podle šéfredaktorky dTestu to je i kvůli způsobu zpracování tohoto výrobku.

Nejméně vlastních potravin v obchodech má v regionu Slovensko

Slovensko má v regionu střední Evropy nejnižší zastoupení potravin vlastní produkce na pultech obchodních řetězců, zhoršování tohoto ukazatele se letos poprvé od začátku měření v roce 2011 ale zastavilo. Na několikaleté maximum se zase zvýšila nabídka produktů pod privátními značkami řetězců.

Lidl se připojí k Tesku. Do sedmi let úplně zruší prodej vajec z klecových chovů

Obchodní řetězec Lidl začne v České republice postupně omezovat prodej vajec z klecových chovů. Úplně zrušit by ho chtěl nejpozději v roce 2025. Stejný plán jako Lidl představil již minulý rok obchodní řetězec Tesco.

Potravinářská inspekce zjistila opět polská jablka s pesticidy

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila v tržní síti další případ jablek z Polska s nadlimitním obsahem pesticidů. V letošním roce se jedná již o celkově čtvrtý případ zjištění tohoto druhu u jablek polského původu.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 24. 6. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 21:16