Agris.cz - agrární portál

Veterináři uzavřeli fast food v nákupním centru v Liberci

3. 7. 2018 | ČTK

Veterináři uzavřeli fast food v nákupním centru Géčko v Liberci specializovaný na asijskou kuchyni. Při kontrole objevili větší množství myšího trusu a nečistot. ČTK o tom informoval mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček. Zástupce nákupního centra Roman Šebl dnes ČTK řekl, že nájemce provozovny na odstranění závad pracuje.

Veterináři závažné problémy s dodržováním hygienických pravidel zjistili při kontrole vietnamského fast foodu v pátek 29. června. "Inspektoři objevili na zařízeních, podlaze i v těžko přístupných místech větší množství myšího trusu a nečistot, což pochopitelně odporuje hygienickým náležitostem, které musí takováto provozovna striktně splňovat," uvedl Vorlíček.

Na místě veterináři kvůli pochybením zajistili 12 kilogramů rozmraženého drůbežího masa a deset kilogramů rozmražených kachen. "Tyto živočišné produkty budou neškodně odstraněné v asanační podniku na náklady kontrolovaného," řekl mluvčí inspekce. Provozovateli rychlého občerstvení byla podle něj nařízena deratizace, úklid a sanitace provozovny. "Za uvedené prohřešky hrozí kontrolovanému pokuta ve výši až deset milionů korun," dodal Vorlíček.

Provozovatel fast foodu má prostory v nákupním centru pronajaté a podle Šebla na odstranění zjištěných pochybení pracuje. "Přistupuje k tomu aktivně," uvedl zástupce nákupního centra. Nájemce mu také řekl, že deratizaci i před nálezem myšího trusu prováděl v intervalech, jak stanovují předpisy.

V Liberci nechali veterináři kvůli myšímu trusu a dalšímu nepořádku letos v únoru dočasně uzavřít také výrobnu masných produktů v liberecké čtvrti Ruprechtice. Myší trus a další výrobně technologické závady byly loni na podzim důvodem k uzavření výrobny kebabu v Dolní Suché u Hrádku nad Nisou na Liberecku. Zároveň tehdy veterináři nařídila likvidaci 848 kilogramů rozpracované suroviny.


Zdroj: ČTK, 3. 7. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 11:48