Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 12. 7. 2018

13. 7. 2018 | Agris

V mléce je méně tuku, výkupní cena klesla, tvrdí družstvo

Výkupní cena mléka, která se letos drží kolem 8,66 koruny za litr, nyní mírně klesla. Je problém s obsahem složek v mléce - tuku a bílkovin. Výtěžnost mléka je nižší, protože přes léto, kdy jsou delší dny, krávy víc dojí a mléka je více. Řekl to místopředseda Mlékařského a hospodářského družstva JIH Zdeněk Houška.

TEST DNES: Pivo v plechu rychle stárne, už po pár týdnech může být zvětralé

Od piva z plechovky asi nikdo nečeká, že bude chutnat jako točené. Ne každý už ale ví, že se často nevyrovná ani stejnému pivu v lahvi. Může totiž rychleji zvětrat. Ukázal to test plechovkového piva, který uspořádala MF DNES. Porovnali jsme čtrnáct ležáků různých značek.

Brno chce do dvou let přestat používat pesticid glyfosát

Brno chce do roku 2020 přestat používat glyfosát, pesticid používaný k hubení plevele a nežádoucích rostlin při údržbě zeleně. Radní proto nařídili všem ředitelům příspěvkových organizací včetně škol a nemocnic, aby ve svých areálech nahradili používání tohoto prostředku jinými technologiemi.

Zemědělci si řekli zhruba o půlku sumy na odškodnění za sucho

Zemědělci podali žádosti o odškodnění za loňské sucho za 1,16 miliardy korun, stát měl vyčleněné miliardy dvě. Dnes o tom informoval Státní zemědělský intervenční fond (SZIF). Odškodnění chce 3232 zemědělců, podle dřívějších odhadů ministerstva zemědělství si o peníze mělo říct mezi 10.000 a 15.000 zemědělských farem.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 13. 7. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 14:05