Agris.cz - agrární portál

Státní pozemkový úřad zatím povede Martin Vrba

20. 7. 2018 | ČTK

Řízením Státního pozemkového úřadu (SPÚ) do nalezení nového ústředního ředitele byl pověřen ředitel sekce řízení ústředí SPÚ Martin Vrba. ČTK to sdělil mluvčí ministerstva zemědělství Václav Tampír. Vrba byl pověřen řízením SPÚ již před příchodem šéfky Svatavy Maradové, která v tomto týdnu po dohodě s ministrem Miroslavem Tomanem (za ČSSD) rezignovala. Na nového ředitele vypíše ministerstvo výběrové řízení.

Vrba je podle svého profesního životopisu vystudovaný fytotechnik na České zemědělské univerzitě v Praze. V 90. letech působil na okresním úřadě v Litoměřicích jako odborný referent, následně se stal vedoucím referátu Okresního pozemkového úřadu v Litoměřicích. V roce 2003 nastoupil na post ředitele Pozemkového úřadu Litoměřice, mezi lety 2013 a 2014 byl ředitelem Krajského pozemkového úřadu pro Ústecký kraj. V roce 2014 byl pověřený po odchodu Petra Šťovíčka vedením SPÚ. Po jmenování Maradové tehdejším ministrem Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) byl ředitelem úřadu pro Ústecký kraj. Loni v lednu se stal ředitelem sekce řízení ústředí úřadu.

Maradová svůj odchod avizovala před čtyřmi měsíci, kdy se vyjednávalo o nové vládě. Tehdy uvedla, že uvolnění pozice přispěje ke koaličním vyjednáváním o složení kabinetu. V současnosti se vypořádávají připomínky k auditu, který na úřad poslal bývalý ministr zemědělství Jiří Milek (za ANO).

Státní pozemkový úřad spravuje a prodává státní zemědělský majetek, stará se o pozemkové úpravy a řeší restituční žádosti.


Zdroj: ČTK, 20. 7. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 15:58