Agris.cz - agrární portál

Zámecké hodování: festival dobrého jídla na Kačině

25. 7. 2018 | Národní zemědělské muzeum

V sobotu a v neděli 28. a 29. července 2018 se na zámku Kačina koná přehlídka dobrého jídla s bohatým doprovodným programem pod názvem Zámecké hodování. Národní zemědělské muzeum hostí tuto rodinnou akci s dětským programem, soutěžemi, ukázkami vaření a koncerty poprvé.

Festival, který proběhne v sobotu od 10.00 do 20.00 a v neděli od 10.00 do 18.00 hodin, je rozdělen do tří hlavních sekcí:• kulinářská show,• prodej sýrových specialit a prezentace restaurací,• dětský koutek.

Pro návštěvníky je připravena kulinářská show šéfkuchaře Petra Erina Kováče, prezidenta Culinary Clubu ČR, člena World Masterchef Society a stříbrného vítěze ankety Zlatý kuchař v kategorii Volba veřejnosti z roku 2017. Kuchař, který je také moderátorem pořadu „Život z Pánve“ (TV Mňam, Regionální televize), bude na Kačině připravovat lososa s kokosem a citrusy, grilovaného tuňáka na salátu s citrusovým vinagretem nebo krevety v kokosovém těstíčku. S hostem festivalu, Květou Vondrákovou, představí zdravou kuchyni, a to na téma „Irský mech a sýr trochu jinak“.

Během celého festivalu je pro návštěvníky připraven bohatý doprovodný program, taneční vystoupení a několik koncertů. Vystoupí například harmonikář Tomáš Klásek, taneční škola Vergillio (DDM Kolín), zpěvák Jakub Tichý a kapela GROŠÁCI. Ředitel sekce Kačina–Čáslav Národního zemědělského muzea Pavel Douša doplňuje: „Pro řadu z nás je letní cestování spojeno s možností poznat něco nového, unikátního. Zámecké hodování na Kačině je skvělou příležitostí jak něco dosud neznámého ochutnat. Návštěvníci budou mít možnost okusit a zakoupit si řadu specialit, a to na stáncích společností Kamelie – Víno z Francie, Food Truck „Bonjour“, Waffle Brno, Beskydská Likérka, Mama Afrika, Atelier Sladkostí, Sri Lanka Curry House, Nos Macarons, Lakyho Chilli, Cheesy Market a dalších.“

Vstupné na akci je 60 Kč pro dospělé, 40 Kč pro studenty a seniory, vstupenky lze zakoupit rovnou na místě. Pořadatelé nabízejí za stejnou cenu lístky i v předprodeji přes vstupenkovou síť TicketStream, návštěvníci, kteří této možnosti využijí, se vyhnou frontám u vstupu na festival.

 

Národní zemědělské muzeum, s. p. o.

Jitka Taussiková

tel.: 604 867 970

tiskove@nzm.cz


Zdroj: Národní zemědělské muzeum, 25. 7. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 06:42