Agris.cz - agrární portál

9. - 12.8.2018 Květinová procházka první republikou na kroměřížské výstavě FLORIA LÉTO

27. 7. 2018 | APIC-AK

Na kroměřížském výstavišti proběhne od 9. do 12. srpna již 42. ročník celostátní výstavy pro všechny zahradníky a zahrádkáře – Floria Léto 2018. Letošní ročník tradiční prodejní výstava nese motto „Kouzlo historie – květinová procházka první republikou“. Návštěvníky zaujme historická promenáda v květech a organizátoři opět květinově vyzdobí kroměřížské kostely, kam budou mít lidé vstup zdarma.

„V rámci oslav české státnosti zavedeme návštěvníky do první republiky, tedy do období, které symbolizuje nonšalantnost, eleganci a gentlemanství. Dámy ocení půvabnou výzdobu z květin vrcholného léta, tedy převážně z lilií, jiřin a mečíků. Mužské protějšky jistě zaujme unikátní expozice několika nádherných automobilových veteránů české výroby ze 30. let. To vše za hudebního doprovodu živé klavírní hudby a swingové kapely,“ uvedl manažer výstavy Vojtěch Zahradník.

Kromě květinového aranžmá se mohou návštěvníci těšit na prodejní výstavu kaktusů, expozici sukulentů a balkonových rostlin, či výstavu drobného zvířectva a okrasného ptactva. Nejen mužskou část návštěvníků zaujme výstava moderní i historické zemědělské techniky a pro malé zahradníky bude otevřen unikátní Dětský svět, který nabízí desítky venkovních i vnitřních zábavních atrakcí. Návštěvníci si během celé výstavy samozřejmě mohou pořídit nejrůznější potřeby pro dům i zahradu.

Při letošním ročníku výstavy Floria Léto se organizátoři rozhodli nabídnout návštěvníkům ještě více zážitků, a proto přistoupili ke spolupráci s jedinečnou Květnou zahradou v Kroměříži, kde bude souběžně s výstavou Floria Léto probíhat festival barokní kultury – HortusMagicus. Obě dvě akce a vůbec samotný začátek spolupráce mezi Výstavištěm Kroměříž a Květnou zahradou symbolicky zahájí mimořádný koncert barokní hudby v kostele svatého Jana Křtitele ve čtvrtek 9. srpna od 19 hodin.

Květinová výstava se i letos rozšíří mimo brány výstaviště, kdy přední čeští aranžéři vyzdobí kroměřížský kostel svatého Jana Křtitele, kostel Nanebevzetí Panny Marie a barokní kapli Bolestné Panny Marie u sv. Mořice. Pro návštěvníky bude po celou dobu výstavy připraven bezplatný kyvadlovýautobus, který bude v pravidelných intervalech jezdit na trase Výstaviště Kroměříž – Květná zahrada – Masarykovo náměstí (kostel sv. Jana Křtitele). Své celodenní jízdy autobus vždy zahájí a zakončí na autobusovém a vlakovém nádraží v Kroměříži.

Po celou dobu výstavy je pro návštěvníky připraven bohatý doprovodný a hudební program. Ve čtvrtek návštěvníky zaujme nebývalé vystoupení americké skupinyCzech &ThenSome Polka. Jde o česky zpívající kapelu z Texasu, jejíž členové jsou čtvrtou generací předků z Česka a Slovenska. Kapela se zaměřuje na hudební styly polka, waltz a country. Kapelu doprovodí pěvecké duo Eva a Vašek, která na výstavě samostatně vystoupí i v pátečním programu. Sobotní poledne bude patřit Petře Černocké a v neděli se návštěvníci mohou těšit na velmi úspěšného interpreta Karel Gott Revival Morava.

Otevřeny budou obě výstavištní restaurace i mnoho občerstvovacích stánků. Komfort návštěvníkům zajistí i parkovací plocha pro více než dva tisíce automobilů.

Partnerem výstavy Floria Léto se staly České dráhy. Společně jsme pro návštěvníky připravili zvýhodněné vstupné. Akce má název: „S platnou jízdenkou ČD do stanice Hulín nebo Kroměříž k zakoupené základní vstupence druhá zdarma“

Pro zájezdy (nad 20 osob) ohlášené předem je připraveno jednotné zlevněné vstupné 80,- Kč/osoba. Zájezdy, prosím, hlaste do 9. 4. 2018 na email majdova@vystavistefloria.cz. Poté obdržíte fakturu, po jejímž zaplacení Vám budou odeslány vstupenky.

Bližší informace naleznete na webových stránkách výstaviště www.vystavistefloria.cz.

Doprovodný hudební program:Čtvrtek 9. srpna/Czech &ThenSome Polka spolu s Evou a Vaškem/ 10:00 až 11.30 + 12:30 až 14.00 Mimořádný zahajovací koncert výstavy – živá barokní hudba v kostele svatého Jana Křtitele ve čtvrtek 9. srpna od 19:00.Pátek 10. srpna/ Eva a Vašek / 10:00 až 11.30 + 12:30 až 14.00Sobota 11. srpna/Petra Černocká / 11:00 až 12:00 Neděle 12. srpna/ Karel Gott Revival Morava /13:00 až 14:00

Výstava Floria LÉTO 2018 Kdy: 9. až 12. srpna 2018, otevírací doba každý den od 9:00 do 17:00 Kde: Výstaviště Kroměříž (K Výstavišti 4069/8, 767 01 Kroměříž) Ceny vstupného: základní vstupné 100 Kč/osoba, rodinné a další zvýhodněné vstupné včetně kompletního ceníku naleznete na www.vystavistefloria.cz

Výstaviště Floria Kroměříž navštíví každý rok přes 250 tisíc návštěvníků. Areál o velikosti čtyř hektarů obsahuje dva výstavní pavilony, jeden hektar zastřešených pavilonů, šest jedinečných tematických zahrad a unikátní Dětský a sportovní svět. Na výstavišti probíhají během celého roku koncerty, výstavy, veletrhy, svatby a jiné kulturní akce. Základní linii výstav tvoří zahradnické výstavy Floria Jaro, Floria Léto a Floria Podzim, které mají tradici již více než 40 let.

 

Zdroj: Svaz květinářů a floristů ČR


Zdroj: APIC-AK, 27. 7. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 23.04.2024 13:15