Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní 3. 8. - 5.8.2018

6. 8. 2018 | Agris

Brusel pošle vinařům miliony i v další pětiletce. Na technologie i nové vinice

Téměř sto čtyřicet milionů korun. Tolik peněz si přerozdělí vinohradníci a vinaři, kteří si v příštích pěti letech zažádají o podporu z evropského programu z opatření Investice a Restrukturalizace a přeměna vinic. Nařízení nedávno schválila česká vláda.

15. září se bude uklízet všude. Miliony dobrovolníků ve 134 zemích uklidí svět

15. září 2018 se miliony lidí ve 134 zemích postaví globálnímu problému s odpady a uklidí silnice, parky, pláže, lesy a řeky. Tisíce komunit od Nového Zélandu po Havaj se zapojí do celosvětového úklidového dne. Přidat se můžete i vy, láká Ukliďme Česko.

Jihomoravští sedláci nemají přes sucho problém s množstvím krmiva

Jihomoravští zemědělci letos nemají problém s krmením pro zvířata i přes to, že je sucho a tráva, vojtěška či kukuřice neroste jako za normálních podmínek. Někteří říkají, že se z dřívějších let poučili a raději oseli větší plochy s krmnými plodinami.

Zvířata v kamionech trpí zbytečně, jejich dálková přeprava by se měla zakázat, shodují se ochránci

Extrémně vysokými teplotami v posledních dnech trpí kromě lidí také zvířata, a to především při dálkovém transportu. Při dlouhých cestách plných zbytečných prodlev na hranicích zvířata trpí nejen horkem, stísněnými prostory a nedostatkem čerstvého vzduchu, ale i hlady, žízní nebo otravou amoniakem z vlastních výkalů.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 6. 8. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 00:17