Souhrn událostí uplynulého dne – 14.8.2018

Je pro vás paleo ta správná volba?

Zdá se, jako by každý třetí člověk v současnosti dodržoval paleo stravu nebo alespoň plánoval ji zkusit. Důvodem je buď snaha zhubnout, nebo zlepšit své zdraví, ale rozhodně ne zachránit planetu. Hlavní zásadou paleo stravy je: když to nejedli pravěcí lidé, neměli byste to jíst ani vy.

Rekordní sucha dopadají na sklizeň i v Německu a Rakousku

Nebývalá letní sucha se negativně projeví i na sklizni u našich jižních a západních sousedů. Vyplývá to z informací německého týdeníku Die Zeit a rakouské agentury APA. Německý svaz zemědělců (DBV) v srpnu odhadoval, že se letos sklidí 36 miliónů tun obilnin. To je o pět miliónů tun méně, než se předpokládalo.

Většina studen nesplňuje limity pro pitnou vodu, může za to i hnojení polí

Vody z vlastní studny byla ještě nedávno kvalitní, nechlorovaná, často přirozeně obohacené o řadu v ní obsažených rozpuštěných minerálů. Vodohospodářské rozbory, které na žádost některých majitelů studní provádějí vodohospodářské společnosti, opakovaně ukazují, že výše zmíněné už dávno neplatí.

Žně na Vysočině skončily, výnos obilí je o půl tuny lepší

Žně na Vysočině skončily minulý týden, nezvykle brzo. Obilí sklidili zemědělci z hektaru průměrně 5,81 tuny, v porovnání s loňskou sklizní o půl tuny víc. Nejlepší úroda byla na Jihlavsku, naopak nejnižší výnosy měli kvůli suchu pěstitelé na Třebíčsku, kteří měli největší díl obilných polí v kraji.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info