Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 15.8.2018

16. 8. 2018 | Agris

Česko vysychá, pomoci mohou přehrady dotované EU. Je to zdlouhavé, tvrdí kritici z Bruselu

Vedra střídají krátké přívalové deště, půda nezvládá zadržovat vodu a celou zemi sužuje sucho. Problému si všímá také Brusel. Čeští europoslanci vidí řešení i v evropských dotacích. Neshodují se však na tom, jak finance z EU přesně využít – zda na nové přehrady, nebo třeba na obnovu rybníků.

Cesty za vínem jsou stále větším hitem. Pálava jednoznačně vede

Ceny sklepů na turistických trasách se šplhají do miliónových výšek. Koupit vinohrad je prakticky nemožné. Na cyklostezkách je nával a žízniví se často domáhají osvěžujícího vinného loku už dlouho před polednem. Vinařská turistika na celé jižní Moravě se stala téměř módní záležitostí.

České Tesco omezí noční nákupy

Britský řetězec Tesco v Česku utlumí svůj byznys. Desítky supermarketů v tuzemsku totiž od září zkrátí o dvě hodiny svou otevírací dobu, a to z půlnoci na desátou hodinu večerní. Své brány zavřou dříve i vybrané obchody v Praze.

CRYSTAL se vrací a je připravený se okamžitě zapojit do práce

Traktor, který neúnavně zastal práci v jakýkoliv podmínkách v zimě i v létě. Zemědělci na něm oceňovali jeho sílu a odolnost. Stroj, který před 50 lety proslavil českého výrobce traktorů po celém světě. O jakém stroji je řeč? No přeci o ZETORU CRYSTAL - nejsilnějším traktoru v nabídce ZETORU.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 


Zdroj: Agris, 16. 8. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 18:24