Agris.cz - agrární portál

Sobotní sbírka vynesla 60 tun jídla a drogerie pro potřebné

11. 9. 2018 | ČTK

Při sbírce pro lidi v tíživé životní situaci, která se v sobotu konala v prodejnách Kaufland, darovali zákazníci 60 tun potravin a drogistického zboží. Nakupující nejčastěji věnovali těstoviny, mouku, cukr a konzervy. V příštích dnech se začne pomoc rozvážet do šesti stovek charitativních organizací po celé republice, informovala za organizátory Karolína Tesařová. Trvanlivé jídlo a hygienické potřeby pomohou matkám samoživitelkám, opuštěným dětem a seniorům nebo rodinám ve těžké sociální situaci.

Do sbírky se zapojilo všech 129 prodejen řetězce, kde mohli lidé koupit a následně darovat dobrovolníkům hlavně trvanlivé výrobky. Nejštědřejší byli zákazníci v prodejně v Českých Budějovicích, kde se vybralo přes tunu zboží.

Akci pořádal Kaufland letos poprvé, a to ve spolupráci s Federací potravinových bank. "Pro organizace zabývající se pomocí lidem v nouzi je podobná sbírka velkou podporou. Potraviny jsou tou nejrychlejší a nejúčinnější pomocí, kterou mohou lidem v nouzi poskytnout," uvedla ředitelka Federace potravinových bank Veronika Láchová. Pomoc mezi potřebné nyní budou rozdělovat pobočky Armády spásy, azylové domy, oblastní charity a zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc.

V Česku se od roku 2012 koná jednou ročně, pravidelně v listopadu, Národní potravinová sbírka určená rovněž lidem v tíživé životní situaci. Loni se do ní zapojilo 750 obchodů, lidé darovali rekordních 412 tun potravin a drogistického zboží, což bylo o 95 tun více než o rok dříve.


Zdroj: ČTK, 11. 9. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 08:24