Agris.cz - agrární portál

Tajemníkem na zemědělství by měl být Sixta, projedná to vláda

12. 9. 2018 | ČTK

Státním tajemníkem na ministerstvu zemědělství by se měl stát od 15. září Jan Sixta (39), který je v současnosti státním tajemníkem na ministerstvu financí. Jeho jmenování by měla ve středu schválit vláda. Vyplývá to z informací o jednání kabinetu. Bývalý tajemník Jiří Bakalík požádal o uvolnění z funkce, vláda mu v srpnu vyhověla, ve státní správě už nehodlá působit.

Vláda by také měla vyhlásit výběrové řízení na služební místo státního tajemníka na ministerstvu financí. "Předpokládaným datem nástupu na tomto služebním místě bude pondělí 15. října 2018, neboť není vhodné, aby toto služební místo zůstalo delší dobu neobsazeno," uvádí materiál.

Sixta byl tajemníkem na ministerstvu financí od ledna 2015. Předtím působil jako náměstek ministra vnitra pro vnitřní bezpečnost, náměstek na ministerstvu zemědělství nebo náměstek na ministerstvu pro místní rozvoj.

Funkce státního tajemníka byl zřízena na jednotlivých ministerstvech zákonem o státní službě z října 2014. Státní tajemník má stejné postavení jako náměstek ministra. Bývá jmenován vládou na návrh příslušného ministra na dobu pěti let. Ze zákona tajemník řídí na ministerstvu činnosti související se zajišťováním organizačních věcí státní služby, správy služebních vztahů a odměňování zaměstnanců a vedoucího úřadu podřízeného ministerstvu.


Zdroj: ČTK, 12. 9. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 15:36