Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 12.9.2018

13. 9. 2018 | Agris

Na Dyji vznikne umělé místo pro tření pstruhů

Vodohospodáři na Dyji mezi Vranovem nad Dyjí a Znojmem vybudují umělé přeshraniční trdliště pro tření pstruhů. Mělo by zlepšit podmínky pro život a rozmnožování ryb. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí Povodí Moravy Petr Chmelař.

Boj o luxusní jídlo: V metropoli se o něj perou internetové řetězce

V internetových supermarketech se odehrává souboj o zákazníky, kteří si potrpí na kvalitní potraviny. Anebo prostě rádi konzumují značkové jídlo, které se v běžných řetězcích neprodává. O tuto klientelu teď soupeří dva silní online prodejci potravin Košík.cz a Rohlík.cz.

Ministr zemědělství: Boj s kůrovcem bude stát miliardy, je třeba přistoupit ke zcela mimořádným opatřením

Pro zvládnutí kůrovcové kalamity je nutné řídit postupy na celostátní i regionální úrovni, přijmout zcela mimořádná opatření a vyčlenit na boj s kalamitou finanční prostředky v řádu miliard korun. Uvedl to na dnešním zasedání vlády ministr zemědělství Miroslav Toman.

Města na Vysočině chystají slavnosti brambor

Letošní úrodu brambor si na Vysočině slavnostmi připomenou Bystřice nad Pernštějnem na Žďársku a Třebíč, kde se Bramborobraní uskuteční už podvacáté. Loni byla novinkou soutěž v pojídání bramborových knedlíků, letos bude součástí programu i ochutnávka vín a burčáku.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 


Zdroj: Agris, 13. 9. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 00:48