Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 13.9.2018

14. 9. 2018 | Agris

Prodejci: Češi více preferují čokolády s větším podílem kakaa

Češi v poslední době podle obchodníků stále více preferují hořké čokolády s větším podílem kakaa. Roste zájem i o nové příchutě. Celkově ale čeští spotřebitelé mají nejraději mléčnou čokoládu, poté následuje hořká a oříšková. Vyplývá to z ankety ČTK mezi obchodníky u příležitosti čtvrtečního mezinárodního dne čokolády.

Českých peletáren je už třicet dva

Topit dřevem z domácích zdrojů a bez přikládání, to je sen mnoha majitelů kotlů na tuhá paliva. Díky kotlíkovým dotacím si ho nyní mohou splnit. Lokální spotřebu podpoří nový Národní vyhledávač pelet (www.koupitpelety.cz), který propojuje majitele automatických kotlů a kamen s nejbližšími výrobci a distributory pelet.

Sněmovna podpořila novelu plemenářského zákona

Sjednotit podmínky pro uznávání šlechtitelských programů a organizací, které jsou oprávněny vést plemenné knihy, má novela plemenářského zákona. Sněmovna ji dnes v prvním kole projednávání podpořila. Před dalším schvalováním normu projedná sněmovní zemědělský výbor, dostal na to 30 dnů místo obvyklých šedesáti.

Letošní léto bylo spolu s rokem 2003 nejteplejší od roku 1961

Letošní léto bylo společně s létem 2003 nejteplejší od roku 1961, odkdy začali meteorologové na českém území sledovat měsíční průměry teplot. Průměrná teplota vzduchu za červen, červenec a srpen tohoto roku dosáhla 19,3 stupně Celsia, stejně jako před 15 lety.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 


Zdroj: Agris, 14. 9. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 23:39