Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 17. 9. 2018

18. 9. 2018 | Agris

Ministerstvo zemědělství výrazně omezí používání glyfosátu, od ledna zakáže jeho plošnou aplikaci

Od 1. ledna 2019 nebudou moci zemědělci používat přípravky s obsahem glyfosátu pro tzv. desikaci, tedy urychlení dozrávání některých plodin či zvýšení podílu sušiny porostu před sklizní, omezí se rovněž plošné používání glyfosátu.

V lesích Vysočiny je nejméně jelenů, nejpočetnější je srnčí zvěř

V lesích na Vysočině nasčítali myslivci ke konci letošního března 507 kusů jelení zvěře, nejméně mezi kraji v České republice. V republikovém porovnání na tom byla Vysočina lépe u zajíců a divokých kachen, jichž měla zjara třetí nejvyšší počty.

Lesům ČR do konce července klesl zisk o 47 pct na 1,76 mld. Kč

Státnímu podniku Lesy České republiky (LČR) za leden až červenec klesl hrubý zisk o 47 procent na 1,76 miliardy korun z 3,34 miliardy korun ve stejném období loni. Tržby Lesů ČR do konce července meziročně klesly o 24 procent na 5,22 miliardy korun z předchozích 6,85 miliardy korun.

Konec dvojích cen potravin přijde už možná za dva roky. EU dala změnám zelenou

Spotřebitelé z východu Evropské unie mají šanci, že si budou moci kupovat stejně kvalitní potraviny jako lidé na západě kontinentu. Evropský parlament koncem minulého týdne odhlasoval, že prodej zdánlivě stejných, ale méně kvalitních výrobků v různých zemích má být uznán za nekalou obchodní praktiku a postaven mimo zákon.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 18. 9. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 13:11