12. a 19.10.2018 Zpracování faremní produkce a její uvádění na trh
08.10.2018 | ASZ
V návaznosti na praktické semináře na téma „Zpracování faremní produkce“ připravila Asociace soukromého zemědělství ČR na letošní rok další cyklus podobných akcí, tentokrát rozšířený o část věnovanou podmínkám a možnostem uvádění zpracované produkce na trh. V rámci projektu, jenž má za cíl přiblížit účastníkům moderní postupy ve zpracování produkce na farmě v maximálně praktické formě, již proběhly dvě akce - první na konci června (zpracování kozího a kravského mléka na Farmě Kalivody u Řevničova) a druhá na konci září (seminář na téma faremní bourání masa na hospodářství Roberta Chovančáka v Ludvíkově pod Pradědem).
Dle zaměření jednotlivých akcí se pak věnovali buď hygienickým požadavkům na bourání masa, jeho zpracování a balení nebo způsobům zpracování mléka a výrobě sýrů. A nevynechali ani diskusi. Všichni účastníci se totiž shodnou na tom, že jedním z největších přínosů této akce je, že se na jednom místě sejde skupina farmářů prakticky z celé republiky, kteří mají podobný záměr a zájem věnovat se zpracování své produkce. Mohou si tak vyměnit vlastní zkušenosti a praktické rady.
Pokud jste se na předchozí dvě akce nedostali, můžete přijet 12. října na Farmu Votavových (Rozsochatec, okres Havlíčkův Brod), kde bude probíhat seminář na téma bourání masa. Pro zájemce o zpracování mléka je připraven seminář o týden později (19. října) na Farmě Menčíkových (Šonov u Broumova, okres Náchod).
Semináře jsou zdarma, ale je nutné se na ně předem přihlásit - všichni zájemci musí nahlásit své jméno a příjmení, email, mobilní telefonní číslo a IČ. Akce se mohou zúčastnit zemědělští podnikatelé (vlastní IČ) nebo osoby, která se podílí na hospodaření zemědělského podnikatele (v tom případě je nutné nahlásit IČ tohoto farmáře).
Kapacita je omezená! Aby mohly semináře probíhat co nejefektivněji, je na jednu akci počítáno s účastí max. cca 15 osob.
Kontakt pro přihlášení: Ing. Jana Breburdová, e-mail: jana.breburdova@asz.cz.
Jana Breburdová
Další články v kategorii
- Vinici Sádek na Třebíčsku koupila Česká zemědělská univerzita, i pro výzkum (19.03.2024)
- Nové ohnisko ptačí chřipky v malochovu drůbeže v ČR s pořadovým číslem 23 (19.03.2024)
- Metodika: Při přestavbě našich lesů můžeme využít i přirozené obnovy smrku ztepilého (19.03.2024)
- Teploty na jižní Moravě klesly pod nulu, meruňky plně kvetou, mráz je ohrožuje (19.03.2024)
- Kontrola nelegálního skladu v SAPĚ odhalila 300 kg potravin neznámého původu (19.03.2024)
- Slovensko se pře, zda je medvědů příliš. Zvířata táhne k lidem potrava (19.03.2024)
- Fotopasti odhalily rozdíly v aktivitě zvířat před lockdownem a v jeho průběhu (19.03.2024)
- Protestní jízdy zemědělců ve středu povedou Olomoucí, Prostějovem a Přerovem (19.03.2024)
- Medvědi, rysi i vlci. Vrcholným predátorům se u nás daří, riziko představují minimální (19.03.2024)
- Soutěž Mladý zemědělec odstartovala v Čáslavi, zvítězil Jakub Nováček (19.03.2024)