Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 10. 10. 2018

11. 10. 2018 | Agris

Třeboňští rybáři zdražili, kilogram ryb prodávají za 85 Kč

Rybářství Třeboň, největší producent sladkovodních ryb v Evropě, chce od října do listopadu vylovit z 250 rybníků 2200 tun ryb, především kaprů. Při podzimních výlovech bude na hrázích a sádkách kilogram ryb prodávat za 85 Kč, meziročně o deset korun dráž.

Kontrola potvrdila trend nelegální práce cizinců v zemědělství

Výsledky zářijové kontroly celníků potvrdily trend nelegálního zaměstnávání cizinců v zemědělství. Cizinci pracovali načerno zejména při třídění brambor a sklizni jablek v sadech. Celostátní kontrola, která se vedle automobilového průmyslu poprvé zaměřila i na zemědělství, odhalila v Česku 85 nelegálních pracovníků.

Hroznů je letos dost, mají dobrou cukernatost, ale málo kyselin

Solidní výnos a vysokou cukernatost hroznů si letos pochvalují vinaři. Problém by ale mohl být s úrovní kyselin, a to napříč odrůdami. "Výnos je solidní a co se týká kvality, bude to hodně zajímavý rok hlavně pro teplomilné odrůdy jako jsou tramíny, ryzlinky a všechny modré odrůdy,".

Zlínský kraj zahájil demontáž elektrických ohradníků, chránily před africkým morem prasat

Zlínský kraj zahájil v uplynulých dnech demontáž elektrických ohradníků, které od loňského srpna lemovaly část vysoce rizikové oblasti s výskytem afrického moru prasat na Zlínsku. Práce na odstranění ohradníků pokračují, trvat by měly do konce října, řekla dnes mluvčí hejtmanství Adéla Kousalová.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 11. 10. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 04:20