Souhrn událostí uplynulých dní – 12.10. – 14.10.2018

Kouzlo s desetinnou čárkou. Kyblík KFC je v Česku o dvě třetiny dražší než v Polsku

V Česku i v Polsku rozjel řetězec s rychlým občerstvením KFC stejnou reklamní akci. Každé úterý nabízí zákazníkům 12 kousků kuřete za výhodnou cenu. V Česku je však kyblík v přepočtu na koruny proti polské verzi o dvě třetiny dražší.

Divoké šelmy se vrací do Česka. Vlků přibývá, medvěd trhá ovce, rysům ale hrozí vyhynutí

V Česku žije přibližně sedmdesát až osmdesát rysů a až tři desítky vlků. Do tuzemských hor se čas od času zatoulají také medvědi. Jen výjimečně jako letošní podzim pokračují dále na západ. V současnosti se tato velká šelma ve stáří asi čtyř let potuluje po několik týdnů Vsetínskem a Zlínskem.

Ministerstvo zemědělství dnes zveřejnilo Zásady pro poskytování dotací na zmírnění škod způsobených suchem na krmných plodinách v roce 2018

Pro kompenzaci ztrát způsobených zemědělcům suchem v letošním roce se použijí finanční prostředky, které zůstaly nevyplaceny za kompenzace škod způsobených jarními mrazy a suchem v roce 2017, což odpovídá částce zhruba 850 milionů korun.

AP: Izraelský osadník vydělává na exotickém medu z kadidlovníků

Izraelec Guy Erlich začal vydělávat na prodeji exotického medu z vzácného zdroje. Je jím kadidlovník, který je zásobárnou kadidla, jež se kdysi vyvažovalo zlatem. Erlichovo podnikání však ohrožuje fakt, že jeho sad s asi tisícem kadidlovníků leží na palestinském Západním břehu Jordánu, tedy na okupovaném území.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info