Agris.cz - agrární portál

Na trh přichází inovovaná bezlepková mouka, která usnadní domácí pečení

17. 10. 2018 | pekarske-technologie.cz

Bezlepková mouka Mix B, označována také jako Bread Mix, představuje bezlepkovou moučnou směs. Tato směs je vhodná nejen pro pečení bezlepkového chleba, ale také pro přípravu rohlíků, housek, pizzy a sladkého pečiva. Nová receptura mouky je vhodná pro pečení bez formy i ve formě.

Novou recepturu tvoří čočková a rýžová mouka

Hlavní ingredience nové receptury bezlepkové směsi Mix B tvoří čočková a celozrnná rýžová mouka. Oproti předchozí receptuře neobsahuje moučná směs mouku z vlčího bobu. Nové složení vyniká vyšším podílem minerálních látek a výrazně redukuje podíl cukru, soli a tuku. Konkrétně obsahuje o 65 % méně cukru, o 20 % méně soli a o 18 % méně tuků.

Doporučená cena kilového balení bezlepkové mouky Mix B je 115 korun.

Mouku vyrábí rodinná firma Dr. Schär

Bezlepkovou mouku Mix B vyrábí pod značkou Schär rodinná firma Dr. Schär z jižního Tyrolska. Historie společnosti sahá až do roku 1922. Aktuálně společnost Dr. Schär zaměstnává v 15 zemích přibližně 2 500 osob.

Rodinná firma Dr. Schär rozvíjí pět vlastních značek – Schär, Flavis, Mevalia, Comidamed a Kanso. Jednotlivé výrobní značky se zaměřují na bezlepkové potraviny, dietní potraviny pro osoby s chronickým onemocněním ledvin, potraviny pro osoby s poruchou metabolismu bílkovin a na další specifické skupiny osob se zdravotními obtížemi při příjmu potravy.

 

Autor: redakce


Zdroj: pekarske-technologie.cz, 17. 10. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 01:41