Souhrn událostí uplynulého dne – 18.10.2018

V Buňkově začal nařízený výlov ryb, jsou nakažené virem

V Břehách na Pardubicku začal výlov rybníka Buňkov. Veterinární správa nařídila likvidaci všech ryb kvůli herpes viru. Není přenosný na člověka, ale mohl by se rozšířit do dalších chovů. ČTK to řekl zástupce ředitele Krajské veterinární správy Radek Axmann. Výlov 80 až 90 tun ryb potrvá nejspíš do čtvrtka.

Jak se bránit suchu pohledem chovatele

Téma sucho, které je letos skutečně extrémní, slýcháme nejenom mezi zemědělci téměř každodenně. Probíhaly a stále probíhají různé debaty, jak situaci řešit z dlouhodobého pohledu, ale farmáři, aby jejich zvířata nestrádala a zabezpečili jim dostatek krmiva, musí řešit akutní nedostatek srážek okamžitě.

Kůrovcová kalamita podle ochránců ohrožuje i CHKO Ždárské vrchy

Kůrovcová kalamita, která postihla významnou část smrkových lesů na Vysočině, ohrožuje i výše položenou Chráněnou krajinnou oblast Žďárské vrchy. Rozsáhlejší kácení by tam mohlo ublížit řadě živočichů, včetně orla mořského.

Mezi speciály zvítězilo pivo Primátor Stout, účast byla rekordní

Do devátého ročníku soutěže speciálních piv Cerevisia specialis - Pivní speciál roku výrobci letos přihlásili rekordních 46 piv, o čtyři více než loni. Cenu předsedy poroty za nejvíce nominací získal stejně jako loni Primátor Stout od náchodského pivovaru Primátor.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info