Agris.cz - agrární portál

Počet registrací ochranných známek piv v Británii loni rekordní

24. 10. 2018 | ČTK

Milovníci řemeslných piv v Británii neměli nikdy tak velkou možnost výběru. Počet registrovaných ochranných známek piv loni stoupl na rekordních 2372, což bylo o pětinu více než v roce 2016. Růst je reakcí na zvyšující se poptávku spotřebitelů po pivu vyráběného jen v limitovaných edicích nebo v malých várkách. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na zprávu právnické firmy Reynolds Porter Chamberlain (RPC).

Na trhu je k dostání množství různých produktů, od pěkně zabalených plechovek po soudky s podivnými názvy či pivo vařené s čajem earl grey. Například skotský pivovar BrewDog na svých internetových stránkách nabízí více než 20 různých piv, z nichž jedno se jmenuje Elvis Juice.

Trh s řemeslnými pivy se podle RPC rozrostl již natolik, že se některé značky stávají velmi hodnotné a jejich ochrana důležitá. Zájem o tato piva začal ve Spojených státech, kde jsou již řemeslné pivovary dobře zavedené a akcie jednoho z takových pivovarů, Boston Beer, od počátku roku stouply o třetinu.

Na trh s řemeslnými pivy se snaží protlačit i velcí hráči na pivovarnickém trhu. Lokální značky v Británii kupuje největší světový pivovar Anheuser-Busch InBev a Heineken koupil menšinový podíl v Beavertown Brewery.

irl hej


Zdroj: ČTK, 24. 10. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 10:26