Souhrn událostí uplynulého dne – 13.11.2018

Zemědělský fond bude příští rok hospodařit s 39 miliardami Kč

Státní zemědělský intervenční fond bude mít v příštím roce příjmy 38,96 miliardy korun, meziročně se tak zvýší proti letošnímu rozpočtu o více než čtyři miliardy korun. Návrh, podle kterého přesto bude fondu chybět 410,5 milionu korun na investice, projedná ve středu vláda.

Český modrý mák na ruském trhu

Český modrý mák patří dlouhodobě mezi jednu z nejvýznamnějších agrárních exportních položek České republiky do Ruské federace. Téměř 80 % potravinářského máku na ruském trhu pochází z České republiky, v objemovém vyjádření to v roce 2016 bylo téměř 7,5 tis. tun.

Zeelandia zdražila makové náplně a chystá halu za desítky milionů

Společnost Zeelandia, která dodává suroviny a přípravky pro pekaře a cukráře, zdražila o několik korun makové náplně, protože cena máku na trhu stoupla meziročně o víc než 100 procent na 90 Kč za kilogram. Firmě loni stoupl v desítkách procent prodej zápar, měkčených zrn, jež se přidávají do těsta na pečivo.

Kofole se daří, nápojáři stouply tržby i zisk

Nápojářské skupině Kofola vzrostly za tři čtvrtletí meziročně tržby o 2,3 procenta na 5,48 miliardy korun. Provozní zisk (EBIT) stoupl Kofole o 39 procent na 423,6 milionu korun a ukazatel EBITDA (provozní zisk před odpisy) o 18,2 procenta na 834,2 milionu korun, oznámila Kofola.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info