Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 19.11. 2018

20. 11. 2018 | Agris

Vědci z Mendelovy univerzity: Předpovíme hromadný úhyn ryb

Hladina rybníka s vrstvou mrtvých ryb. Noční můra všech chovatelů může být jednou minulostí. Vědci z Mendelovy univerzity začali zkoumat, jak hromadné úhyny předpovídat. Nebezpečí hrozí hlavně v horkých letních dnech. V teplé vodě rybám ubývá kyslíku.

The Guardian: New York má nový trend - neonové houbové farmy

Strávníci v Bunkru, vietnamské restauraci v Brooklynu, si možná ani neuvědomují, že houby v jejich sendviči bánh mi vyrostly v modře tónovaných mini-farmách, které vypadají jako z vesmírné lodi a přitom stojí přímo za jejich zády. Brzy to pro ně možná takové překvapení nebude, protože počet pěstíren hub zapojených do zástrčky v New Yorku roste jako houby po dešti, napsal list The Guardian.

Úklid, renovované záchody. Pivovary našly prostý recept na zvýšení tržeb

Vymalovat, dát nové stolečky na zahrádku, navonět toalety nebo udělat společenskou akci s kýtou šunky v hlavní roli se vyplatí i vesnickým hospodám. K tomu dospěl Plzeňský Prazdroj, který letos v létě spustil už druhý program na podporu takzvaných desítkových hospod, tedy těch, kde tečou z pípy hlavně slabší piva.

Pravidla pro užívání glyfosátu jsou připravená, před sklizní ho nebude možné použít na řepku ani obiloviny

Nová pravidla pro používání účinné látky glyfosát zakážou předsklizňovou aplikaci všech přípravků s glyfosátem na plodiny potenciálně určené pro potravinářské účely, tedy na obiloviny a řepku. Omezení začnou platit ode dne obnovení povolení přípravků obsahujících glyfosát v České republice, tedy od 1. ledna 2019.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 20. 11. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 08:00