Agris.cz - agrární portál

Veterináři proškolili 7600 předškoláků o zodpovědném chovu

22. 11. 2018 | ČTK

Veterináři letos navštívili 302 mateřských škol, kde ve vzdělávacím projektu "Máme rádi zvířata" poučili přes 7600 dětí o zodpovědném chovu zvířat. Je to o čtvrtinu více než v loňském prvním ročníku akce. ČTK to sdělil mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Na školení, kde odborníci vysvětlují, jak se starat o domácí mazlíčky, přispělo ministerstvo zemědělství půl milionem korun, loni na něj dalo čtvrt milionu.

Děti se na školení přiměřeně svému věku dozví, jak si domácího mazlíčka vybrat, jak se o něj starat, či co by měly dělat v případě, že se stanou svědky týrání zvířat.

"Podobně jako loni je i letos součástí projektu soutěž o nejhezčí dětský obrázek se zvířecí tématikou. V jejím rámci mohou školky, kde letos přednášky byly, zasílat své výtvory až do konce letošního listopadu," uvedl mluvčí. V prosinci cenu předá ústřední ředitel SVS Zbyněk Semerád.

Veterináři nyní chtějí od státu peníze, aby projekt mohl pokračovat i v příštím roce. V loňském pilotním roce projektu veterináři navštívili 212 škol, do akce se tak zapojilo 6000 dětí.

Loni byly nejčastějšími nedostatky, které veterináři u kontrol pohody zvířat zjistili, nevhodné podmínky chovu, omezování výživy a napájení, nezabezpečení zvířete proti úniku, opuštění zvířete a nevhodné způsoby uvazování. Veterináři na základě zjištění při kontrole podali celkem 403 podnětů obcím s rozšířenou působností.


Zdroj: ČTK, 22. 11. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 04:27