Agris.cz - agrární portál

Do Čech dorazila početná skupina severoamerických sládků a majitelů minipivovarů se zájmem o obchodní spolupráci

28. 11. 2018 | MZe ČR

Dne 26. listopadu 2018 se na Ministerstvu zemědělství uskutečnilo B2B jednání českých firem z oblasti produkce surovin a technologií pro pivovarnictví a výroby piva s partnery ze Spojených států amerických a Kanady, které zahájilo týdenní pivní misi 17 zahraničních partnerů po podnicích v ČR.

Zájem českých firem o akci potvrdil, že v tomto potravinářském segmentu představují země severní Ameriky pro ČR velmi významného partnera, a to nejen díky své velikosti, ale i významnému nárůstu počtu minipivovarů v zemi. Američtí partneři naopak na druhé straně oceňují Českou republiku jako zemi, která představuje kolébku piva, ale i tradičního a spolehlivého dodavatele surovin pro jeho výrobu (chmel a slad) nebo výrobních technologií.

V rámci týdenního programu budou mít zahraniční návštěvníci možnost navštívit jak region produkce Žateckého chmele, který představuje klíčovou komoditu v produkci piva, vč. prohlídky produkčních ploch a skladovacích prostor, tak i řemeslné restaurační či zámecké pivovary české výroby nebo stěžejní české velkopivovary typu Plzeňský Prazdroj či Budějovický Budvar, jejichž výrobky jsou na americkém trhu velmi dobře známy.


Zdroj: MZe ČR, 28. 11. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 13:16