Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 18.12. 2018

19. 12. 2018 | Agris

Jak zmírnit dopady klimatické změny v Česku? Pomoci může pestrá krajina

Vyrovnat se s dopady změny klimatu pomáhají Česku různá adaptační opatření. Jedná se o konkrétní aktivity napříč sektory – od šlechtění nových suchovzdorných odrůd v zemědělství, přes protierozní pozemkové úpravy až po zadržování vody v tuzemské krajině.

V rumunských „bezlepkových“ těstovinách je lepku přehršel, zjistil dTest

Vřetena Pasta d‘oro Gluten Free Fusilli z produkce rumunské firmy Sam Mills se chlubí řadou předností: podle výrobce neobsahují žádnou geneticky upravovanou kukuřici, žádnou sóju, vejce, pšenici, mléko, arašídy, ryby ani cholesterol. Hlavně jsou však údajně „nejčistší v oboru“, co se obsahu lepku týče.

Státy a EP dál hledají shodu u nekalých praktik v potravinářství

Vyjednavači členských zemí Evropské unie a Evropského parlamentu (EP) se stále nemohou shodnout na finální podobě pravidel, která mají zajistit spravedlivější nakládání s malými a středními zemědělci ze strany jejich větších obchodních partnerů, třeba velkých obchodních řetězců.

Ovocnáři kompenzace za sucho nedostanou kvůli nedostatku peněz

Pěstitelé ovoce nedostanou kompenzace za škody ze sucha především kvůli omezenému objemu peněz v dotačním programu. Prioritní je podle ministerstva zemědělství podpora u plodin, které utrpěly výrazné škody, jako jsou například krmné plodiny. ČTK to řekl mluvčí ministerstva Vojtěch Bílý.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 19. 12. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 08:53