Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 16.1.2019

17. 1. 2019 | Agris

SVS před Vánoci zkontrolovala více než 1000 stánků s kapry, závad meziročně mírně přibylo

Tak jako každoročně i před loňskými Vánocemi kontrolovali veterinární inspektoři, zda pouliční prodejci kaprů dodržují platné předpisy. Jejich kontrolou prošla před svátky více než jedna tisícovka prodejních míst. Z toho alespoň jednu závadu zjistili ve třech procentech případů.

Čtvrtina restaurací neprošla při kontrole fritovacích olejů

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) vyhodnotili fritovací oleje v každé čtvrté kontrolované restauraci nebo rychlém občerstvení za nevhodné k lidské spotřebě.

Pivovary Staropramen předloni snížily ztrátu o více než miliardu korun

Druhý největší český výrobce piva, skupina Pivovary Staropramen, předloni snížil ztrátu o 1,2 miliardy korun na 82 milionů korun. Provozní výsledek bez odpisů a opravných položek klesl o šest procent 2,2 miliardy korun, uvedla společnost ve výroční zprávě umístěné ve Sbírce listin.

Jihomoravský kraj dá letos 325 milionů na dotační programy

Jihomoravský kraj vyčlenil letos na dotační programy přes 325 milionů korun. Novinářům to dnes řekl krajský radní Petr Hýbler (ANO). Nejvíce peněz - 65 milionů - půjde na vodohospodářské stavby, další peníze pak na rozvoj venkova, sociální oblast, kulturní památky nebo dobrovolným hasičům.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 


Zdroj: Agris, 17. 1. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 02:40