Agris.cz - agrární portál

Delmart plánuje letos a příští rok otevřít až 12 nových prodejen

18. 1. 2019 | ČTK

Český obchodní řetězec Delmart plánuje letos a příští rok otevřít až 12 nových prodejen. První z nich bude již v lednu salaterie a supermarket v obchodním centru Fénix u stanice Vysočanská v Praze 9. Další pobočky vyrostou na Křižíkově či v OC Krakov v Bohnicích. V tiskové zprávě to uvedla společnost.

Supermarket na Vysočanské bude mít rozlohu 100 metrů čtverečních a bude otevřen 21. ledna. "S majitelem lokálně úspěšného obchodního centra jsme se dohodli, že vyzkoušíme první koncept salaterie vhodný i pro restaurační části nákupních center," uvedl majitel řetězce Dušan Mrozek.

Mrozek je bývalý předseda představenstva české pobočky řetězce Marks & Spencer. Značka vstoupila na trh v roce 2014. Na silně konkurenčním českém maloobchodním trhu se zaměřila na prodej kvalitních potravin.

Síť Delmart má nyní sedm poboček po celém hlavním městě. Pod vlastní značkou vyrábí kromě běžných kvalitních potravin i chlazené "jídlo s sebou" jako polévky, sendviče, těstoviny či saláty připravené z výběrových surovin, se sníženým obsahem soli, bez konzervantů a chemických látek. Sortiment obchodů tvoří pečivo z vlastní pekárny, ovoce a zelenina nejvyšší jakosti, delikatesy českých i zahraničních dodavatelů a chlazeného zboží.

Konkurence na trhu s potravinami stále roste. Mezi menší obchodní řetězce v ČR, které také rozšiřují svoji síť prodejen, patří například britský Iceland. Nyní jich má sedm, naposledy otevřel prodejnu v nákupním centru ve Štěrboholech. Síť prodejen potravin Sklizeno, která se zaměřuje na prodej zdravých a farmářských potravin, se v roce 2016 propojila s obchody My Food a Náš Grunt a má nyní přes 50 prodejen. Nově otevírané prodejny byly především v obchodních centrech. Síť prodejen s potravinami Žabka, která patří společnosti Tesco, plánuje otvírat v ČR každý rok čtyři až deset nových obchodů. Značce Country Life patří osm prodejen biopotravin a zdravé výživy v Praze.


Zdroj: ČTK, 18. 1. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 03:21