Agris.cz - agrární portál

Inovační společnosti NWT loni výrazně vzrostly tržby i zisk

21. 1. 2019 | ČTK

Společnost NWT z Hulína na Kroměřížsku vykázala za uplynulý hospodářský rok, který ukončila loni v únoru, tržby za prodej vlastních výrobků, služeb a zboží ve výši 1,213 miliardy korun. Meziročně je to o necelých 519 milionů korun více. Zisk firmy po zdanění dosáhl ve sledovaném období 11,1 milionu korun, od března 2016 do konce února 2017 činil 3,1 milionu korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti uložené ve Sbírce listin. NWT patří mezi nejvýznamnější tuzemské technologické a inovační firmy.

Společnost podniká v oborech zemědělství, stavebnictví, informační technologie a energetické úspory. Je mimo jiné největším stavitelem produkčních pěstitelských skleníků v České republice s tržním podílem přesahujícím 50 procent. "Podařilo se nám úspěšně zrealizovat tři projekty produkčních skleníků na klíč o celkové rozloze téměř 10 hektarů," uvedl ve výroční zprávě předseda představenstva David Vítek. Firma loni pracovala také na výstavbě největšího produkčního skleníku v ČR o ploše 11 hektarů, a to v Dolní Lutyni na Karvinsku.

NWT se dále zabývá výstavbou pasivních domů, specializuje se na průmyslové instalace i vznik malých zdrojů tepla a elektřiny v rodinných domech. Stará se o servis fotovoltaik, dodávku úsporného LED osvětlení, ale i například elektřiny a plynu. Nadále je aktivní také v oboru informačních a komunikačních technologií. "Patříme mezi největší prodejce cloudových služeb v České republice," uvedl Vítek.

Celková čistá aktiva podniku dosahovala na konci loňského února zhruba 508,1 milionu korun, vlastní kapitál činil necelých 121 milionů a cizí zdroje téměř 372,2 milionu korun. Pro firmu pracovalo ve sledovaném období v průměru 236 zaměstnanců, meziročně o 24 více. Na mzdové náklady uvolnila společnost 81,7 milionu korun.

Základní kapitál společnosti je necelých 8,1 milionu korun. Centrála NWT je ve Zlíně, firma má své pobočky na Slovensku, v Anglii a na Kypru. Dohromady zaměstnávají více než 400 lidí. Podnik je součástí holdingu NWT, do kterého dále patří například společnosti EMEA, ELGA, PARZLICH, NWT International Ltd., NWT Slovakia nebo NWT Greenhouse. Mimo Českou republiku působí firmy z holdingu na Slovensku, ve Velké Británii, Chorvatsku a na Kypru. Obchodní zastoupení má NWT také v jihovýchodní a východní Evropě.


Zdroj: ČTK, 21. 1. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 20:53