Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 22.1. 2019

23. 1. 2019 | Agris

Jiné složení, stejný obal. Europoslanci prohlásili dvojí kvalitu za nekalou praktiku

Výbor pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů Evropského parlamentu v úterý odsouhlasil pravidla zaručující lepší ochranu spotřebitelů před nekalými praktikami a také zakazující takzvanou dvojí kvalitu potravin.

Ministerstvo zemědělství schválilo a zveřejnilo Zásady pro poskytování národních dotací v roce 2019

Zemědělci a potravináři už mohou vyhledat na stránkách Ministerstva zemědělství (MZe) podrobné znění Zásad, které stanoví podmínky pro poskytování národních zemědělských dotací v letošním roce. V Zásadách najdou pravidla jednotlivých programů, podmínky a termíny příjmu žádostí.

Rajčatům se v obřích sklenících na Moravě daří. Na Třebíčsku roste další

Na poli u Kožichovic na Třebíčsku vzniká další obří skleník pro hydroponické pěstování rajčat. Jeho plocha je víc než dva a půl hektaru. Zařízení podobného typu už funguje u Velkých Němčic a na dalších pěti místech na Moravě.

Jak dobrá je medovina? Vše nově řekne etiketa

Máte chuť na medovinu a chcete mít jistotu, že si v obchodě vyberete skutečně kvalitní nápoj? Zanedlouho bude naděje, že se při výběru „nespálíte“, mnohem větší než nyní. Již od loňského prosince totiž platí nová vyhláška o požadavcích na nápoje.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 23. 1. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 14:41