Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 25. 1. – 27. 1. 2019

28. 1. 2019 | Agris

EK vyzvala Česko k úpravě pravidel u kontrol dovozu potravin

Evropská komise (EK) vyzvala Českou republiku, aby začala správným způsobem uplatňovat unijní pravidla týkající se úředních kontrol, které mají zjišťovat dodržování předpisů o krmivech, potravinách, pravidlech pro zdraví a dobrých životních podmínkách zvířat. EK to oznámila v tiskové zprávě.

Osevní plocha řepky se poprvé od roku 2015 snížila

Osevní plocha řepky se loni poprvé od roku 2015 meziročně snížila, řepka byla vyseta na ploše 391 tisíc hektarů, což je ve srovnání s předchozím rokem úbytek o 4,9 procenta, informoval ve čtvrtek Český statistický úřad (ČSÚ). Žluté lány řepky budí kontroverze kvůli dominanci v krajině i náročnosti na chemické ošetřování.

Kontrolní akce znovu potvrdila špičkovou kvalitu potravin oceněných značkou KLASA a Regionální potravina

Potravinářská inspekce pravidelně realizuje kontrolní akci zaměřenou na potraviny oceněné značkou KLASA a Regionální potravina. Výsledky za rok 2018 opět potvrdily jejich velmi vysokou jakost a bezpečnost. Z hlediska zjištění SZPI se jedná o jednu z nejméně problematických kategorií potravin.

Myslivci už nemusejí udržovat aktivní pachové ohradníky u Zlína

Veterináři dnes zrušili povinnost pro myslivce udržovat účinnou aktivní látku v pachových ohradnících na Zlínsku, které částečně lemovaly oblast, kde se od roku 2017 vyskytoval africký mor prasat. Vyplývá to ze změny mimořádných veterinárních opatření, kterou Státní veterinární správa (SVS) uveřejnila na své úřední desce.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 28. 1. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.04.2024 08:10