Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 12.2. 2019

13. 2. 2019 | Agris

Inspekce našla v Česku tři restaurace, které lhaly o původu hovězího masa

Státní zemědělská a potravinářská inspekce našla v Česku tři restaurace, v nichž majitel klamal zákazníky a uváděl jiný původ hovězího, než byla skutečnost. V Hradci Králové a Děčíně nabízeli hovězí z Brazílie jako argentinské, v Mariánských Lázních maso z Nizozemska jako jihoamerické.

Řecký jogurt zmizí ze zákona, nově toto označení může mít cokoliv

Po rozsáhlých stížnostech Řecka musí ze zákona zmizet pojmenování řecký jogurt a jogurt řeckého typu. Za řecký jogurt se tak bude moci prohlašovat i potravina, která by na toto označení doteď nedosáhla. S rozhodnutím se podle šéfa Českomoravského svazu mlékárenského nedá nic dělat, jinak by ČR čelila žalobě.

Schodek agrárního obchodu byl loni zatím nejhorší, 40,3 mld.Kč

Schodek agrárního zahraničního obchodu se loni meziročně prohloubil o zhruba 7,88 miliardy korun, dosáhl 40,3 miliardy korun. Je to zatím nejhorší výsledek. ČTK o tom dnes informovali zástupci Zemědělského svazu ČR.

Zákaz dvojí kvality potravin? Česko je málo aktivní, vadí zástupcům spotřebitelů i obchodníků

Zákaz dvojí kvality potravin, a to, zda se stane součástí evropské směrnice o nekalých obchodních praktikách, bude jedním z témat jednání Rady EU. Zástupci českého trhu ale upozorňují, že stát přistupuje k zákazu laxně a dosud jasně neřekl, jakou bude zastávat pozici.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 13. 2. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 10:45