Agris.cz - agrární portál

Palírna U Zeleného stromu loni zvýšila prodej lihovin o tři pct

14. 2. 2019 | ČTK

Palírna U Zeleného stromu loni zvýšila prodej lihovin meziročně o tři procenta a její celkový obrat včetně spotřební daně převýšil 1,5 miliardy korun. Export se na loňském prodeji lihovin podílel 12 procenty. ČTK to dnes sdělil generální ředitel Palírny U Zeleného stromu Pavel Kadlec.

Loňské tříprocentní zvýšení prodeje lihovin z produkce Palírny U Zeleného stromu bylo podle Kadlece vyšší, než činil průměr tuzemského trhu. Palírna obchodní politiku zaměřila především na tři své strategické značky, kterými jsou Hanácká vodka, Stará žitná myslivecká a Blend 42 Vodka.

Díky zvolené strategii se likérka podle Kadlece vyprostila ze slevové spirály a obliba těchto značek lihovin roste. Například Hanácké vodky loni Palírna U Zeleného stromu prodala přes tři miliony lahví, což bylo v meziročním srovnání o 33 procent více.

Palírna U Zeleného stromu vyváží výrobky do více než 20 států světa. Největším exportním trhem je Slovensko, společnost lihoviny dodává i do Německa, Polska, Anglie, Ruska, Švédska, Kanady či Austrálie.

Palírna U Zeleného stromu v roce 2017 získala stoprocentní podíl ve společnosti Distillery Kleiner, která provozuje malý lihovar v Žešově u Prostějova. Firma má malosériovou výrobu a ovocnými destiláty v Česku zásobuje vybrané restaurace včetně těch, které získaly michelinskou hvězdu.

Společnost Palírna U Zeleného stromu vznikla v roce 2011 sloučením společností Granette a Starorežná Prostějov. Roční produkce firmy činí zhruba 100.000 hektolitrů alkoholických nápojů. Do jejího výrobního portfolia patří více než sto produktů. V roce 2012 firma dokončila přesun výroby likérů z Ústí nad Labem do Prostějova, kde už po staletí funguje Palírna U Zeleného stromu.


Zdroj: ČTK, 14. 2. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 14:26