Agris.cz - agrární portál

Francouzské pekařství Paul nahrazuje jednorázové obaly

19. 2. 2019 | pekarske-technologie.cz

Nejen obchodní řetězce, ale také kavárny a pekárny vyrazily do boje proti jednorázovým obalům. Cílem je snížit objem plastového odpadu. Do kampaně #dostbyloplastu se nově připojilo i francouzské pekařství Paul, které ve svých provozovnách zavedlo novou řadu opakovaně použitelných obalů. Zákazníci si mohou odnést kávu ve stylovém termohrnku a pečivo v látkových taškách.

Konec jednorázovým obalům

Trendem poslední doby je boj proti jednorázovým obalům. Je to záslužná věc, neboť právě plastové kelímky a talíře, jednorázová míchátka, brčka a další plasty zatěžují odpadové hospodářství a také přírodu. Malý a lehký plastový odpad je často odvanut větrem do přírody i do vodních toků, ze kterých se v přímořských státech dostává rovnou do moří a oceánů. A právě v oceánech se odhadem ekologů hromadí až 150 tun plastového odpadu.

Hlavní akcent v boji proti jednorázovému odpadu nastolila v posledních měsících Evropská unie. Členské země EU se totiž dohodly na zákazu používání jednorázových plastových obalů. Skončit s jednorázovými plastovými obaly by se mělo do roku 2021.

Pekařství Paul zavádí designové tašky i termohrnky pro opakované použití

Francouzské pekařství Paul nebere problematiku jednorázových obalů na lehkou váhu. Navíc na ekologické trendy slyší také zákazníci. A právě zákazníci si v českých pobočkách pekařství Paul mohou vybrat nové obaly pro opakované použití.

Na pečivo nabízí pekařství stylovou látkovou tašku, kterou je možné složit do kabelky a mít ji neustále u sebe. Tašku doplňuje jedinečný design s francouzským pečivem a vyobrazením pařížské Eiffelovy věže. A kdo má rád kávu s sebou, ten si ji z pekařství Paul odnese v originálním terhmohrnku. Ostatně káva z termohrnku chutná lépe než z papírového kelímku.                                           

K termohrnku získají slevu na nápoje

Využívání nových obalů podporuje francouzské pekařství Paul slevovou akcí. Každý zákazník, který si do terhmohrnku zakoupí teplý nápoj, získá 10% slevu. A pokud vlastní zákaznickou Mercicard získá zpět 7 % z útraty.


Zdroj: pekarske-technologie.cz, 19. 2. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.04.2024 00:49