Souhrn událostí uplynulého dne – 21.2.2019

Zákonem o JZD začala násilná kolektivizace venkova

Když v březnu 1948 přijalo Ústavodárné Národní shromáždění Československa několik zemědělských zákonů, byla v podstatě zahájena kolektivizace zemědělství. Ta záhy přerostla v násilnou akci komunistické moci, která od základů proměnila hospodaření na vesnici a postihla statisíce lidí.

Zeman jednal s ministrem Brabcem a senátory o kůrovci a Národním parku Šumava

Prezident Miloš Zeman včera odpoledne jednal s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem (ANO) a senátory Tomášem Jirsou (ODS), Ladislavem Faktorem (nezávislý), Karlem Kratochvílem (ČSSD) a Jaroslavem Větrovským (za ANO) o kůrovcové krizi a zonách v Národním parku Šumava.

Ode dneška musí projít hovězí z Polska kontrolou

Dovozci musí od dnešního dne veškeré hovězí maso z Polska zkontrolovat v certifikované laboratoři. Dokud nebudou hotovy výsledky testů, maso nebude smět na trh. Ve středu to ohlásil ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD).

Pivovar Dudák plánuje investovat desítky milionů korun

Strakonický pivovar Dudák, který oslaví 370 let od založení, plánuje v nejbližších letech investice desítek milionů korun do modernizace a marketingu. Podnik mimo jiné uvažuje o modernizaci šrotovníku na slad, zařízení sloužící k chlazení mladiny, nebo zásobníku na pitnou vodu.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info