Agris.cz - agrární portál

Kanadská mlékárenská firma Saputo kupuje britskou Dairy Crest

25. 2. 2019 | ČTK

Největší kanadský zpracovatel mléka Saputo převezme britskou mlékárenskou společnost Dairy Crest Group, za kterou zaplatí 975 milionů liber (28,7 miliardy Kč). Kanadská firma tak poprvé vstupuje na evropský trh. Dohoda navíc přichází nedlouho poté, co kanadský podnik získal největšího zpracovatele mléka v Austrálii, uvedla dnes agentura Bloomberg.

Saputo i Dairy Crest patří každá ve své zemi k největším výrobcům sýrů. Dairy Crest by měla i po převzetí vyrábět své produkty v současných provozovnách v Británii.

Dohoda přichází zhruba měsíc před plánovaným odchodem Británie z Evropské unie. Očekává se, že dohoda vyvolá tlak na dodavatelské řetězce a zvýší ceny mlékárenských produktů. Dairy Crest v lednu uvedla, že urychlí nákupy přísad a obalového materiálu, aby tak zmírnila případné problémy v dodávkách po brexitu, i když většina jejích dodavatelů a zákazníků je z Británie.

Společnost Saputo se od vstupu na burzu v roce 1997 díky akvizicím změnila v jednoho z největších zpracovatelů mléka na světě. Loni dokončila převzetí australské firmy Murray Goulburn za zhruba jednu miliardu dolarů.


Zdroj: ČTK, 25. 2. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 05:39