Agris.cz - agrární portál

SVS v Praze odhalila černou bourárnu hovězího masa

1. 3. 2019 | SVS ČR

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) při společné kontrole s Policií ČR a Celní správou ČR objevili provozování nelegální bourárny hovězího masa na pražském Bohdalci. Na místě bylo zajištěno téměř 1200 kg hovězího masa bez dokladů o původu a bez značení.

Vzhledem k tomu že pro provoz bourárny masa neměli provozovatelé potřebné schválení a navíc maso bylo neoznačené a neznámého původu, veterinární inspektoři na místě maso znehodnotili barvou a rozhodli o jeho likvidaci v asanačním podniku. Inspektoři SVS dále zakázali užívání kontrolovaných prostor k činnostem porcování masa s následným uváděním na trh. Při kontrole byl zajištěn navíc také jeden přepravce s masem připraveným k odvozu.

Provozovateli porcovny a přepravci hrozí za porušení požadavků na bezpečnost potravin uváděných na trh sankce až do výše 50 milionů Kč.


Zdroj: SVS ČR, 1. 3. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 04:44