Agris.cz - agrární portál

Ministr Toman po jednání s eurokomisařem Andriukaitisem: Komise souhlasí, že najdeme řešení na třístranném jednání

7. 3. 2019 | MZe ČR

Česká republika je připravená přehodnotit mimořádná opatření ve chvíli, kdy Polsko přijme fungující opatření. Uvedl to při dnešním jednání v Bruselu s eurokomisařem pro zdraví a bezpečnost potravin Vytenisem Andriukaitisem ministr zemědělství Miroslav Toman.

„Během hodinu a půl dlouhého jednání jsme projednali veškeré klíčové aspekty stávající situace včetně variant řešení. Komisaře jsem informoval o včerejším telefonickém rozhovoru s polským ministrem Janem Krzysztofem Ardanowskim a závazcích, které polská strana přislíbila,“ řekl ministr zemědělství Miroslav Toman.

Komise vzala na vědomí argumenty ČR a souhlasila s návrhem nalézt kompromisní řešení na třístranném jednání 18. března. To se uskuteční na okraj Rady ministrů (ve složení ministr Toman, polský ministr Ardanowski a eurokomisař Andriukaitis). Komisař bude o výsledku jednání zítra informovat polskou stranu.

 

Vojtěch Bílý

tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství


Zdroj: MZe ČR, 7. 3. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 20:28