Souhrn událostí uplynulých dní – 22. – 24.3. 2019

Němce trápí nedostatek lahví, vinaři nemají kam stáčet víno. Češi mají zatím zásoby

Němečtí vinaři si stěžují na nedostatek skleněných lahví. Příčinou je podle nich nejen letošní mimořádná úroda, ale také trend, kdy se výrobci začínají vracet od plastů zpátky ke sklu. Na problém upozornila německá agentura DPA. Českých firem se v tomto roce nedostatek lahví nedotkne.

Řada zemědělců chce využívat přesné zemědělství, říká vědec

Řada velkých i malých zemědělců má zájem využívat výhody tzv. přesného zemědělství. Pokročilé technologie a sběr dat umožňují úsporu materiálu i času a také o něco vyšší a stabilnější výnosy.

Co den, to rybník. Ministerstvo zemědělství podpoří opravu či stavbu tisícovky rybníků a malých vodních nádrží

Rekonstrukci, obnovu, odbahnění či stavbu více než 1200 rybníků a malých vodních nádrží podpoří v následujících třech letech Ministerstvo zemědělství (MZe) a Lesy ČR. Již nyní se také díky MZe každý den vybuduje půl kilometru nových vodovodů a kanalizací, v aktuálním programu to bude celkově přes 1000 kilometrů.

Veterináři a policisté kontrolují tržnici Sapa, cílí na potraviny

Veterináři spolu s policisty a celníky kontrolují tržnici Sapa v Praze - Libuši. Zaměřují se na prodávané potraviny a kontrolují přijíždějící auta se zbožím. ČTK to řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Podle něj se na akci podílí 50 lidí od policie, celníků, Státní zemědělské a potravinářské inspekce a Státní veterinární správy.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info