Agris.cz - agrární portál

Na začátku byl hec. A zrodila se originální whisky z Třebíče

31. 3. 2019 | Denik.cz

Otevřít nový bar v pražské pasáži Broadway v sousedství Prašné brány, dokončit rekonstrukci výrobny v barokním lihovaru v Šebkovicích a stočit 60 tisíc lahví prémiové single malt whisky. Takové jsou hlavní plány mladé firmy z Třebíče, která se před několika lety pro mnohé dost překvapivě zaměřila na výrobu pálenek, jež mají tradici spíš ve Skotsku, Irsku či USA.

„Dnes už můžu říct, že whisky umíme. Víme to od zákazníků, stejně jako od odborníků. Nepoužíváme žádnou chemii, jen český slad, vodu z heraltického pramene, tradiční postupy a vlastní dubové sudy,“ říká Ondřej Chládek, jeden ze spolumajitelů třebíčské společnosti Česká whisky.

Více si můžete přečíst v týdeníku Třebíčský týden, který je právě v prodeji na stáncích a v obchodech.

foto zde:

https://www.denik.cz/ekonomika/na-zacatku-byl-hec-a-zrodila-se-originalni-whisky-z-trebice-20190328.html


Zdroj: Denik.cz, 31. 3. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 00:34