Agris.cz - agrární portál

30.4. 2019 Seminář „Kvalita potravin a zdraví spotřebitelů – II.“

15. 4. 2019 | Potravinářská komora

Dne 30. dubna 2019 proběhne seminář pořádaný Výborem pro zdravotnictví a Zemědělským výborem Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pod záštitou předsedkyně Výboru pro zdravotnictví prof. MUDr. Věry Adámkové, CSc. a předsedy Zemědělského výboru Ing. Jaroslava Faltýnka na téma „Kvalita potravin a zdraví spotřebitelů – II.“

Seminář pořádaný Výborem pro zdravotnictví a Zemědělským výborem Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pod záštitou předsedkyně Výboru pro zdravotnictví prof. MUDr. Věry Adámkové, CSc. a předsedy Zemědělského výboru Ing. Jaroslava Faltýnka, „Kvalita potravin a zdraví spotřebitelů – II.“, se koná v úterý 30. dubna 2019 od 10.30 hodin v budově Poslanecké sněmovny, Malostranské nám. 7/19, místnost č. 48/Konírna.

V odborném panelu vystoupí:

  • Mgr. Eva Gottvaldová, hlavní hygienička ČR a náměstkyně ministra zdravotnictví

Výživa ve veřejném zdraví

  • Mgr. Michal Kalman, Ph.D., Institut aktivního životního stylu, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého v Olomouci  

České děti jedí více zeleniny a ovoce. Ze svých jídelníčků vynechávají sladkosti: výsledky HBSC studie

  • prof. MVDr. Jiří Ruprich, CSc. – Státní zdravotní ústav, Centrum zdraví, výživy a potravin

Školní obědy: adjustace podle výživových doporučení by jim slušela.

  • RNDr. Magdalena Hrabcová, Ph.D., Potravinářská komora ČR, předsedkyně Platformy pro reformulace při České technologické platformě pro potraviny

Jak může potravinářský průmysl přispět?

  • prof. MUDr. Věra Adámková, CSc., předsedkyně Výboru pro zdravotnictví

Rozdíl výživových zvyklostí mladé generace v EU

  • MUDr. David Kasal, MHA – předseda podvýboru pro preventivní programy, přednemocniční zdravotní péči a práva pacientů

RNDr. Roman Linhart, profesionální včelař

Moderní postupy při výrobě medu v ČR a okolních zemích

Více informací naleznete v přiložené pozvánce.

Účast je nutné potvrdit na sekretariát Výboru pro zdravotnictví do 25. 4. 2019 na e-mail: vz@psp.cz nebo tel.: 257 17 33 46-48, 3352, kapacita zasedací místnosti je limitována, na pozdější přihlášky nebude brán zřetel.

POZVÁNKA_kvalita potravin_PS_P_CR_30.4.2019.pdf


Zdroj: Potravinářská komora, 15. 4. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 03:56