Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 17.4. 2019

18. 4. 2019 | Agris

Výkupní cena prasat šla na jatkách nahoru, zdražili i výrobci

Výkupní cena prasat se postupně zvedla a zareagovali i výrobci masa a masných výrobků. Hlavním důvodem je zvýšení cen v Německu, na které je český trh s vepřovým úzce navázaný. Například tišnovský masokombinát Steinhauser zvýšil v prodejnách ceny vepřového zhruba o deset procent.

Sněmovna se bude v květnu zabývat dvojí kvalitou potravin v EU

Premiér Andrej Babiš (ANO) bude muset informovat Sněmovnu, jak se vláda postaví k dvojí kvalitě potravin v Evropské unii, kterou podle kritiků umožní kompromisní návrh nových pravidel ochrany spotřebitele. Dolní komora o tom dnes rozhodla na návrh KSČM, záležitostí se bude zabývat 9. května.

Duben bude extrémně suchý, situaci zhoršují kromě nedostatku srážek i vysoké teploty

Letošní duben v Česku by podle meteorologů mohl být rekordně suchý. Nasvědčují tomu údaje o množství srážek v prvních dvou týdnech měsíce a aktuální vývoj počasí. Vedle nedostatku deště zhoršují situaci také nadprůměrné teploty, velké množství slunečního svitu či silnější vítr, uvedl meteorolog Martin Tomáš.

SZPI nařídila stažení klamavě označených masných výrobků z dovozu

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) zjistili další dvě nevyhovující šarže masných výrobků od výrobce TARCZYŃSKI S.A., Ujeździec Maly 80, 55-100 Trzebnica, Polsko, v tuzemské tržní síti.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                      


Zdroj: Agris, 18. 4. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 18:52