Agris.cz - agrární portál

Zeman předal ocenění vítězům soutěže Salon vín

23. 4. 2019 | ČTK

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě předal ocenění vítězům Salonu vín - Národní soutěže vín ČR. Při tradiční akci ocenění, kteří byli oficiálně vyhlášeni už v lednu v Brně, převzali z rukou prezidenta slavnostní diplomy a společně si připili oceněnými víny. Zeman vinaře vyzdvihl jako lidi, kteří vytvářejí hodnoty.

Zeman prohlásil, že si vinařů váží, protože jsou to lidé, za kterými je vidět práce. "Vinaři vytvářejí hodnoty. I když se říká, že ve víně je pravda, ve víně je především radost," řekl.

Nejlepší kolekci v Salonu vín pro letošní rok má společnost Vinselekt Michlovský. Letošním Šampionem a zároveň vítězem v kategorii bílých suchých a polosuchých vín se stalo Rulandské bílé, Collection 1508, pozdní sběr 2017 ze Zámeckého vinařství Bzenec. Nejlepším vínem mezi červenými suchými a polosuchými se stalo Rulandské modré, výběr z hroznů 2015 z vinařství Jiří Radocha.


Zdroj: ČTK, 23. 4. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 10:47