Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 18. - 22.4.2019

23. 4. 2019 | Agris

Analýza: Zlevněná vejce jsou před Velikonocemi nejdražší za 7 let

Vejce ve slevových akcích dva týdny před Velikonocemi byla nejdražší za posledních sedm let. Vyplývá to z analýzy letáků, kterou provedla společnost Česká distribuční doručující akční letáky od obchodních řetězců. Řetězce totiž častěji zařazují do slev prémiová vejce.

Kraj Vysočina dá na boj s kůrovcem 100 mil. Kč

Kraj Vysočina hodlá letos dát na opatření související s kůrovcovou kalamitou v lesích a suchem ze svých rezerv 100 milionů korun. Krajská rada 16. 4. doporučila zastupitelstvu, aby návrh schválilo. Objem dřeva napadeného kůrovcem se podle údajů kraje na Vysočině loni zvýšil zhruba pětinásobně.

Pekařka Šárka Nemešová vyrábí tradiční pečivo postaru a bez strojů

Tradiční způsob výroby chleba, housek, koláčů či bábovek má na trhu své místo. Důkazem toho je Šárka Nemešová, která vlastní malou řemeslnou pekárnu v Dolní Oldřiši na Liberecku. Měsíčně talentovaná pekařka zadělá přes 1 000 kg mouky. Stroje byste ale v její pekárně hledali marně. Pečivo vyrábí postaru, ručně.

Květinovou výstavu Flora Olomouc čeká velká proměna,začne letos

Nejstarší českou květinovou výstavu Flora Olomouc, jejíž počátky se datují do roku 1958, čekají změny. Zástupci Výstaviště Flora Olomouc chtějí výstavě vrátit kvalitu a věhlas a přizpůsobit ji současnému životnímu stylu. První změny by měli návštěvníci pocítit už během jarní etapy od 25. do 28. dubna.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 


Zdroj: Agris, 23. 4. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 09:01