Agris.cz - agrární portál

V areálu SAPA bylo zlikvidováno více než 80 kg závadných potravin

11. 5. 2019 | SVS ČR

Veterinární inspektoři společně s  Policií ČR kontrolovali prodeje živočišných produktů v areálu SAPA v Praze – Libuši. Při jedné z kontrol zjistili, že prodejce skladoval a prodával více než 80 kg potravin neznámého původu.

Jednalo se zejména o sušené ryby a olihně, sušené hovězí maso, zmrazené kachny a vejce. Žádné z těchto potravin nebyly označené a provozovatel k nim neměl jakýkoliv doklad o původu. Část produktů byla plesnivých. V provozovně byly uloženy také zhruba dvě desítky kilogramů kachních vajec s vyvinutým zárodkem, tedy produktu, který dle naší legislativy není možno prodávat k lidské spotřebě.

V rámci opatření na místě byly všechny produkty znehodnoceny a byla nařízena jejich likvidace v kafilerii. Provozovateli hrozí za porušení požadavků na bezpečnost potravin sankce až do výše 50 milionů Kč.

 


Zdroj: SVS ČR, 11. 5. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 04:43