Agris.cz - agrární portál

Ministerstvo zemědělství spustilo portál pro nákup a prodej sazenic a semen lesních dřevin. Pomůže osázet holiny po kůrovcové kalamitě

15. 5. 2019 | MZe ČR

Tisková zpráva – Ministerstvo zemědělství připravilo nový portál Nabídky a poptávky reprodukčního materiálu. Slouží pro vlastníky lesů, odborné lesní hospodáře i školkaře. Najdou na něm jednoduchý přehled o poptávce a nabídce sazenic a semen lesních dřevin.

S narůstající plochou holin k zalesnění po kůrovcové kalamitě může lokálně nastat nedostatek sazenic některých dřevin. Cílem portálu je usnadnit komunikaci mezi vlastníky lesů a lesními školkaři a umožnit jim co nejlépe využívat všechny zdroje reprodukčního materiálu.

Zájemci si budou moci na novém portále Nabídky a poptávky reprodukčního materiálu např. najít lesní školku, která má k dispozici potřebné sazenice konkrétních lesních dřevin. Pokud si přímo zadají poptávku, mohou od školkařů obdržet nabídky, z nichž si mohou vybrat tu nejvhodnější. 

Pokud si uživatel vytvoří na portále účet, bude moci:

  • nabízet sadební a semenný materiál lesních dřevin

  • poptávat sadební a semenný materiál lesních dřevin

  • nabízet nebo poptávat sběr reprodukčního materiálu z uznaných zdrojů

Poptávku na sadební materiál lze zadávat podle druhu dřeviny, přírodní lesní oblasti a lesního vegetačního stupně. Reakci na zadanou nabídku nebo poptávku zadavatel dostane na emailovou adresu, kterou si do systému sám zadá.

Obsah portálu, nabídku a poptávku reprodukčního materiálu, budou vytvářet přímo vlastníci lesů a školkaři. Jeho využitelnost poroste s množstvím vkládaných poptávek a zejména nabídek.

Aplikace je přístupná na portálu e-agri: http://eagri.cz/public/app/erma2/naprm/

Vojtěch Bílý

tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství

 

Zdroj: MZe ČR, 15. 5. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 15:55