Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 23. 5. 2019

24. 5. 2019 | Agris

Sucho je podle myslivců jedním z důvodů úbytku drobné zvěře

Dlouhodobé sucho v České republice je jedním z důvodů úbytku drobné zvěře. Mezi další důvody patří například přirození predátoři. ČTK to dnes v Lysé nad Labem na Nymbursku, kde začal 24. ročník mezinárodní výstavy myslivosti, řekl jednatel Českomoravské myslivecké jednoty Jiří Janota.

SVS dosud nařídila či nařídí mimořádná veterinární opatření 12 příjemcům zásilek drůbežího masa

Státní veterinární správa (SVS) dosud na základě zjištění přítomnosti salmonel v drůbežím mase nařídila či nařídí individuální mimořádná veterinární opatření (MVO) celkem dvanácti příjemcům zásilek masa ze zahraničí. Ve všech případech se jednalo o maso původem z Polska.

Květnové mrazy vinohradům neuškodily, jen zpomalily růst révy

Chladné květnové počasí, které přineslo i ranní teploty pod bodem mrazu, významněji nepoškodilo vinohrady v České republice. Případné škody byly spíš lokálního charakteru, řekl ČTK ředitel Vinařského fondu Jaroslav Machovec.

Norské farmy čelí problémům. Kvůli řasám uhynuly miliony lososů

Přibližně osm milionů lososů uhynulo minulý týden na rybích farmách na severu Norska, kde se rapidně přemnožily řasy. Odhadovaný růst prodeje této ryby tak bude v Norsku letos o více než polovinu nižší, oznámila norská státní organizace Seafood Council. Ta se zabývá rozvojem trhu s mořskými plody.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 24. 5. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 17:58