Agris.cz - agrární portál

Valašské Klobouky nabízí zemědělcům zdarma pozemky k usušení sena

4. 6. 2019 | ČTK

Valašské Klobouky na Zlínsku nabízejí lidem pozemky k usušení sena, kterého bylo v posledních letech nedostatek. Drobní zemědělci mají k bezplatnému zužitkování trávy k dispozici přes 26.000 metrů čtverečních zelených ploch, sdělila dnes ČTK v tiskové zprávě mluvčí radnice Lenka Zvonková.

Po dohodě s městem mohou zemědělci pozemky vlastními prostředky pokosit a usušit si seno ke krmení chovaných zvířat. "Vytipováno je hned osm lokalit ve městě i v místních částech Smolina a Lipina. Plochy mají rozlohu v rozmezí od 550 do 5800 metrů čtverečních," uvedla mluvčí.

Nabídka je podle starostky města Elišky Olšákové (nez.) výhodná pro obě strany. "Po suchých letech, kdy místní zemědělci pociťovali nedostatek sena ke krmení a bylo obtížné ho také obstarat jinde, přicházíme s nabídkou, která bude výhodná pro obě strany. Město ušetří na sečení a zemědělci získají krmení pro svá zvířata," uvedla starostka.

Zájemci mohou kontaktovat vedoucího odboru vnitřních věcí města Petra Štajnera.


Zdroj: ČTK, 4. 6. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 20:09