Agris.cz - agrární portál

Devět výrobků z Libereckého kraje má značku Regionální potravina

6. 6. 2019 | ČTK

Dalších devět výrobků z Libereckého kraje získá značku Regionální potravina. V desátém ročníku soutěže posuzovala porota rekordních 103 produktů od 34 výrobců. Největší zájem byl o kategorii Sýry včetně tvarohu, uvedla v tiskové zprávě mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Vladimíra Nováková.

Soutěž Regionální potravina si za deset let existence vybudovala renomé a popularitu. Značku mohou získat malí a střední výrobci zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Projekt má podpořit a propagovat výrobce i region původu potravin. Pro spotřebitele má být značka zárukou, že v daných produktech je nejméně 70 procent místních surovin. Hlavní surovina musí být stoprocentně tuzemského původu.

Porota dnes v Libereckém kraji ocenění navrhla pro tvaroh s česnekem a pažitkou z mlékárny Jiřího Vrkoslava, bílý jogurt z jeřmanické Zemědělské farmy K.E.K., mini svatební makový koláček Drahomíry Mackové, griliáš Radky Mayerové, bio jablečný mošt s dužinou z Moštovny Lažany. Označení Regionální potravina nově ponese i kysané červené zelí ve slaném nálevu společnosti SAMIR a ovocný sorbet LEDA - jahoda od Davida Stárka, klobása s medvědím česnekem od firmy Prominent a vepřové maso na kmínu vyrobené společností Podkrkonošská uzenina.

Oceněný výrobek může značku užívat na obalu po dobu čtyř let.

ivc sd


Zdroj: ČTK, 6. 6. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 05:00